Süper Lig’de haftanın panoraması

Süper Lig’de haftanın panoraması

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu 31. hafta maçları geride kaldı. Şampiyonluğun en büyük adayları Medipol Başakşehir ile Beşiktaş, haftayı mutlu kapattı. Medipol Başakşehir, sahasında Gençlerbirliği’ni 2-1’le geçerken, Beşiktaş ise deplasmanda Bursaspor’u 2-0 mağlup etti. Puanını 68’e çıkaran Beşiktaş, liderlik koltuğuna tekrar otururken, Başakşehir ise 66 puanla zirve takibini sürdürdü.

Antalyaspor umutlandı

Şampiyonluk şanslarını yitiren Fenerbahçe sahasında Antalyaspor’a yenilerek sevenlerini üzdü. Galatasaray ise deplasmanda Gaziantepspor’u yenerek taraftarlarını bir nebze olsun rahatlattı. Avrupa hayalleri kuran lig 5.’incisi Trabzonspor, deplasmanda küme düşen Adanaspor ile berabere kalarak fırsatı tepti. Deplasmanda Fenerbahçe’yi yenen Antalyaspor ise yeniden Avrupa heyecanı yaşamaya başladı.

Kimler veda edecek?

Ligin alt sıralarında ise fotoğraf netleşmeye başladı. Adanaspor küme düştü. Düşecek diğer iki takım ise önümüzdeki hafta netlik kazanacak gibi. Gaziantepspor ile Çaykur Rizespor düşecek ekipler olarak gösteriliyor. Bu arada, Spor Toto Süper Lig’e çıkan ekipler de belli oldu. Buna göre TFF 1. Lig’i ilk iki sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor ile Sivasspor adını Süper Lig’e yazdıran ekipler oldu.

HAFTANIN TAKIM: ANTALYASPOR

Bu sezon lige kötü başlayan, ancak kısa sürede toparlanan Antalyaspor, harikalar yaratıyor. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe’yi deplasmanda yenerek bu sezon rakibini iki maçta da mağlup etme başarısı gösteren Antalyaspor’da rota Avrupa’ya çevrildi. Kırmızı beyazlı takım, kalan maçlarını kazanıp hedefine ulaşmak istiyor.

‘Süper’ Alanya

Bu sezon ilk kez Süper Lig’e adım atan Aytemiz Alanyaspor, ligde kalmayı başardı. Sahasında Kardemir Karabükspor’u yenerek 40 puana ulaşan ve 11. basamakta yer alan turuncu yeşilli takım, kendisinden beklenenin fazlasını verdi.

Malatya-Sivas ‘süper’ oldu

TFF 1. Lig’in 33. haftasında deplasmanda Adana Demirspor ile 1-1 berabere kalan Sivasspor ve Boluspor ile 1-1 berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor Spor Toto Süper Lig’e çıkmayı garantiledi. İki kentte adeta bayram havası esiyor. Akdeniz Manşet