Süper Lig’de haftanın panoraması

Süper Lig’de haftanın panoraması

Spor Toto Süper Lig’de 24. hafta geride kaldı. Gözler ligin alt sıralarındaydı. Küme düşme korkusunu yakından hisseden son sıradaki Gaziantepspor, Kasımpaşaspor’u konuk etti. Gaziantep temsilcisi, rakibine evinde 2-0 yenildi. Puan cetvelinin 17. sırasında yer alan Adanaspor ise Karabükspor’a misafir oldu. Haftalardır galip gelemeyen Adanaspor, sahadan 2-0’lık yenilgiyle ayrıldı. 

Alanyaspor fırsat tepti
Puan sıralamasında 16. basamakta yer alan Çaykur Rizespor ise Antalyaspor ile Rize’de karşı karşıya geldi. Sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Rizespor, rakibinin ilk yarıdaki gollerine engel olamayınca haftayı 2-1 yenik tamamladı. Zor günler yaşayan, ancak teknik direktörlüğe Safet Susic’in gelişiyle yeniden hayata tutunan Alanyaspor, 2-0 öne geçtiği maçta Fenerbahçe’ye 3-2 mağlup oldu.

Antalya’da Avrupa inadı
Ligin zirvesi de adeta ateş çemberi. Lider Beşiktaş son haftaların flaş ekibi Kayserispor ile sahasında 2-2 berabere kaldı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir ise sahadan galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yarışında var olduklarını gösterdi. Rizespor galibiyetiyle iki haftalık 3 puan özlemine son veren Antalyaspor ise, haftayı 3 puanla kapatarak yeniden Avrupa Kupaları için umutlandı. 

HAFTANIN TAKIM: BAŞAKŞEHİR
Şampiyonluk mücadelesi veren, ancak zaman zaman inişli çıkışlı bir grafik çizen Medipol Başakşehir, haftayı rahat geçti. Deplasmanda Atiker Konyaspor’u 3-0’lık skorla geçen kırmızı beyazlı takım, zirve takibini sürdürdü. Puan cetvelinde ikinci sırada bulunan İstanbul temsilcisi, lider Beşiktaş ile arasındaki puan farkı ikiye indi. 

Bu sezon ilk kez Süper Lig’de mücadele eden Aytemiz Alanyaspor, kümede kalmak için büyük uğraş veriyor. 24. haftada Fenerbahçe’yi konuk eden ve daha ilk dakikalarda 2-0 öne geçen turuncu yeşilli takım, ikinci yarıda yediği golle sahadan puansız ayrıldı. 

Kaynak : Akdeniz Manşet