Süper Lig’de haftanın panoraması

Süper Lig’de haftanın panoraması

Spor Toto Süper Lig’de 25. hafta maçları geride kaldı. Haftalar ilerledikçe ilginç sonuçlar da gelmeye başladı. Şampiyonluğun en büyük adayı ve lider Beşiktaş, Antalyaspor deplasmanında bir puana razı oldu. Rakibi karşısında adeta ecel terleri döken siyah beyazlı takım, aldığı bir puana sevindi. Puan cetvelinin ikinci sırasında bulunan Başakşehir de haftayı bir puanla kapattı. Sahasında Kardemir Karabükspor ile 3-3 berabere kalan Başakşehir, bir puana şükretti.

Trabzonspor tam gaz

Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Galatasaray deplasmanda, Fenerbahçe ise sahasında mağlup oldu. Trabzon’da Trabzonspor’a 2-0 yenilen Galatasaray ve Konyaspor’a 3-2 yenilen Fenerbahçe şampiyonluk yarışından iyice uzaklaştı. Ligin ikinci yarısında adeta fırtınalar estiren Trabzonspor ise, 2017 yılındaki yenilmezliğini sürdürüyor. Sahasında Galatasaray’ı 2-0’lık skorla geçen Karadeniz temsilcisi, puan cetvelindeki beşinciliğini bu haftada da korudu.

Gaziantep ve Adana galip

Avrupa kupalarını hedefleyen Antalyaspor ise lider Beşiktaş’ı elinden kaçırdı. Rakibinin son 25 dakikayı 10 kişi oynamasını fırsata çeviremeyen Antalyaspor, fırsat tepti. Antalya’nın bir diğer temsilcisi Aytemiz Alanyaspor ise, hayati önem taşıyan maçta Bursaspor’u deplasmanda 3-1’le geçti. Alanyaspor, düşme potasından bir adım daha uzaklaştı. Alt sıralarda da ilginç sonuçlar elde edildi. Son sıradaki iki takım Gaziantep ile Adanaspor ise haftayı galibiyetle tamamladı.

HAFTANIN TAKIM: ALANYASPOR

Ligde tutunmaya çalışan Aytemiz Alanyaspor, tırmanışını sürdürüyor. Deplasmanda Bursaspor’u 3-1’lik skorla geçen turuncu yeşilli takım, düşme hattından bir adım daha uzaklaştı. Alanyaspor’un elde ettiği galibiyet gelecek için umut verdi.  

Süper Lig’de iki istifa

Osmanlıspor’da teknik direktör Mustafa Reşat Akçay, 3-2 yenildikleri Kasımpaşa maçından sonra istifa etti. Bir istifa haberi de Akhisar Belediyespor’dan geldi. Deplasmanda Adanaspor’a 2-1 yenilen Akhisar’da teknik direktör Tolunay Kafkas yönetime istifasını verdi.

En gollü hafta

Spor Toto Süper Lig’de 25. hafta mücadelesi, futbolseverlerin bu sezon en çok gol izlediği hafta oldu. Yapılan 9 maçta, 4 ev sahibi takımı, 3 de deplasman ekibi sahadan galibiyetle ayrılırken 2 maç da beraberlikle sona erdi. Bu karşılaşmalarda toplam 33 gol atıldı. En gollü karşılaşması Kayseri’de oynandı. Karşılaşma, Gaziantepspor’un 4-3 üstünlüğüyle tamamlanırken, haftanın en gollü maçı olma özelliğini taşıdı. Ligin bu haftasında sadece Antalyaspor-Beşiktaş karşılaşmasından gol sesi çıkmadı. Ligde daha önce takımlar 19. haftada 31, 24. haftada ise 30 kez gol sevinci yaşamıştı.

Kaynak: Akdeniz Manşet