Süper Lig’de haftanın panoraması

Süper Lig’de haftanın panoraması

Şampiyonluk yarışına emin adımlarla devam eden lider Beşiktaş, Gençlerbirliği engelini rahat geçerek zirve koltuğuna yapıştı. Ligin dibinde ise adeta yangın var

Fark beşe çıktı

Spor Toto Süper Lig’de 26. hafta maçları geride kaldı. Lider Beşiktaş, sahasında Gençlerbirliği’ni konuk etti. Rakibini rahat bir oyun sonrası 3-0 yenen siyah beyazlı takım, puanını 58’e çıkardı. Lig ikincisi Başakşehir ise deplasmanda Akhisar Belediyespor’a yenilince puan farkı beşe çıktı. Zirve yarışından kopmak istemeyen Fenerbahçe, deplasmanda Karabükspor’u 1-0, Galatasaray ise evinde Adanaspor’u 4-0’la geçerek 3 puana ulaştı.

Antalyaspor son nefeste

Ligin ikinci yarısında adeta fırtınalar estiren Trabzonspor, haftayı yine sorunsuz geçti. Deplasmanda Rizespor’a konuk olan bordo mavili takım, rakibini tek golle geçerek puan cetvelindeki beşinciliğini sürdürdü. Trabzonspor’u takip eden Antalyaspor da haftayı kayıpsız atlattı. Kayserispor’u konuk eden kırmızı beyazlı takım, uzatma dakikalarında El Kabir’in ayağından bulduğu golle 3 puana uzandı, Avrupa hayallerini gelecek haftalara taşıdı.

Alanya’dan aynı tarife

Alanyaspor ise üst üste ikinci galibiyetine imza attı. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Bursaspor’u 3-1’le geçen turuncu yeşilli takım, bu hafta ise evinde Kasımpaşa’yı aynı tarifeyle uğurladı. Ligin dibi ise deyim yerindeyse yangın yeri. Rizespor, Adanaspor ve Kayserispor, haftayı puansız kapatırken, Alanyaspor, Gaziantep ve Akhisar sahadan mutlu ayrıldı. Ligde toplam 21 gol atılırken, en farklı skoru Adanaspor’u 4-0 yenen Galatasaray elde etti.

HAFTANIN TAKIM: GAZİANTEPSPOR

Lige kötü başlayan, aldığı seri yenilgilerle küme düşecek ekiplerin başında gösterilen Gaziantepspor, son iki haftada adeta şaha kalktı. Deplasmanda önce Kayserispor’u 4-3, ardından Osmanlıspor’u 2-0 yenen kırmızı siyahlı takım, gelecek için umutlandı. Gaziantepspor, bu hafta evinde Aytemiz Alanyaspor’u konuk edecek.