Yangın söndürme uçağı Bafa Gölü’ne sert iniş yaptı

Yangın söndürme uçağı Bafa Gölü’ne sert iniş yaptı

Aydın'ın Didim ilçesinde makilikte çıkan orman yangınına müdahale eden Muğla Orman Müdürlüğü'ne ait uçak Bafa Gölü'nden su aldığı sırada burun kısmı suya battı. Ekiplerin çalışmasıyla uçakta bulunan 3 mürettebat kurtarıldı.

Muğla’da devam eden orman yangınlarına havadan müdahale eden THK’ya ait yangın söndürme uçağı su alırken Bafa Gölü'ne sert iniş yaptı.

3 kişi kurtarıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı'nın açıklamaları şu şekilde:

"Aydın Didim’de meydana gelen orman yangınına müdahale etmek için çalışmalarını yürüten Orman Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan Türk Hava Kurumu’na ait CL-215 tipi yangın söndürme uçağı Bafa Gölü’nde henüz bilinmeyen nedenle kırıma uğramıştır.

Uçakta görev yapan üç personelimiz sağlıklı şekilde kurtarılmıştır.

Fedakâr mürettabatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, orman yangınlarıyla mücadele eden Orman Teşkilatımıza, destek veren bütün kurumlarımıza ve personellerine teşekkür ediyorum." 

Muğla Valisi Akbıyık TRT Haber'e konuştu

TRT Haber'e konuşan Muğla Valisi İdris Akbıyık da yaptığı açıklamada, "Uçak Bafa Gölü'ne teknik bir arıza nedeniyle düşmekten ziyade battı diyebiliriz. 3 kişi var uçakta. 2 pilot ve memur. Bunlar da Jandarmamız ve sivil vatandaşlarımızla birlikte kurtarıldı." dedi.