Yeliz Okur “Enerji dolu bir Tazmanya canavarına oyuncu bir anne olabilmeye çalışıyorum”

Yeliz Okur “Enerji dolu bir Tazmanya canavarına oyuncu bir anne olabilmeye çalışıyorum”

Başarılı eski Milli Basketbolcu Mehmet Okur’un güzel eşi Yeliz Okur, MAG Mayıs sayısı Anneler günü özel içeriğine konuk oldu.

Anne olmakla birlikte hayatındaki değişiklikleri anlatan Yeliz Okur “Ben 27 yaşında anne oldum. İlk bebeğim yani Melisa’mda kolik vardı, tecrübesizdim. O yüzden ilk 2 yılım oldukça zor geçti. Uyuduğu en uzun süre 30 dakika ila 45 dakika arasındaydı. O dönem birçok annenin de olduğu gibi en yakın arkadaşım musluk (su sesi) ve saç kurutma makinasıydı. Kaygıdan ağladığım, kendimi çaresiz hissettiğim anların sayısı oldukça fazla oldu. Evet, hayatım büyük bir değişime uğradı ve anne olmanın kıymetini o dönemlerde anlamaya başladım. Şimdilerde ise 13 yaşındaki bir genç kıza anlayışlı bir anne olabilmeye; 10 yaşındaki sporla yaşayan Pikachu’ya maceracı bir anne olabilmeye ve 5 yaşındaki çılgın, enerji dolu bir Tazmanya canavarına oyuncu bir anne olabilmeye çalışıyorum. Mükemmel değilim. Hatalar yaptığım, kendimle kavga ettiğim dönemler çokça oluyor ama yine de pes etmeyip her gün onlarla beraber öğrenmeye ve büyümeye devam ediyorum. Yani beklentilerim doğrultusundaki bir değişimin ötesindeydi” dedi.

Karantina günlerinde neler yaptıklarını da anlatan Yeliz Okur şunları söyledi: “Çocuklar online derslerine devam ediyorlar. Dersten arta kalan zamanlarında da sosyal açıdan günlük akışlarını sağlayabilmek adına arkadaşları ile düzenli olarak Zoom üzerinden iletişim kuruyorlar. Bazen birlikte online oyun oynayıp, bazen ödevlerini yapıyorlar; bazen de birlikte film seyrediyorlar. Sosyal mesafe kuralı gereği sitedeki arkadaşlarıyla bile görüşemiyorlar. Biz de site içerisinde her gün olmamak kaydıyla bisiklete biniyor ya da köpeğimiz Peppy’i de alıp yürüyüşler yapmaya çalışıyoruz. Melisa’nın yeni hobisi mutfak. Anne-kız pastalar, kekler, kurabiyeler yapmaya; Netflix izlemeye ve birlikte kitap okumaya başladık. Yiğit ve Mert benimle oyun odasında vakit geçirmeyi çok seviyor. Bazen resim, bazen de küçük projeler yapıyoruz. Mert ve Yiğit bir arada olmayı, birlikte Lego, Osmo, Minecraft ve basketbol oynayarak zaman geçirmeyi çok seviyor. Spor aktivitesi olarak da zaman zaman Mehmet ile birlikte basketbol antremanı yapıp enerjilerini atıyorlar. Üç çocuk olunca zaman bizim için de, onlar için de hızla akmaya devam ediyor.”

 


Hibya Haber Ajansı