2 belediye 2 piknik alanı

2 belediye 2 piknik alanı

Hafta sonu şehir dışından misafirlerim vardı.

Görüşür görüşmez “Bizi denize değil, serin bir yere götür” dediler.

Düşünmeden rotayı Kemer Ulupınar’a çevirdim.

Akan suyun üzerinde yemeklerimizi yedik, bölgeyi gezdik.

“Çok şanslısınız. Güzel bir memlekette yaşıyorsunuz” dediler.

Sonraki gün ise piknik yapmak istediler. Bu kez direksiyonu Kepez üstüne çevirdim. İlk olarak Döşemealtı Belediyesi’ne ait mesire alınana gittik. Girişi ücretli olan piknik alanına girdik. Oturacak yer arıyoruz, ancak bulamıyoruz. Çünkü bütün otlar kurumuş ve bölge de çok temiz değildi. Yine de bir ağaç altı bulduk ve yaklaşık 2 saati burada geçirdik. Çok düzensiz bir otopark mevcut. Tuvaletlerin durumu pek iç açıcı değil. Güvenlik ise yok. Neyse memnuniyetsiz bir şekilde kalktık. Çay içmek için Kepez Belediyesi’nin yaptığı Kent Ormanı’na doğru yol aldık. Daha kapıda güvenlik sizi karşılıyor. Üstelik alana girmek ücretsiz. Bölge tamamen yeşillendirilmiş. Piknikçilerin rahat etmesi için her şey düşünülmüş. Çocuk oyun alanları 10 numara. Tuvaletler tertemiz. Görevliler misafirlerin rahatı için sürekli halkla iç içe. Kısacası bir önceki piknik alanından hem daha güvenli, hem de daha temiz.

İki manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen arkadaşlarım, “Kent Ormanı için burası ne kadar güzel bir yer. Kim yaptı? Yapanları tebrik etmek gerekir” şeklinde övgü dolu sözler söyledi. Antalya’ya yabancı oldukları için ilk gittiğimiz yerin Döşemealtı Belediyesi’ne, buranını ise Kepez Belediyesi’ne ait olduğunu söyledim. İki belediyenin de merkez ilçe olduğunu ifade ettim.

Bunu niye yazdım?

Daha iyisinin yapılması için konuyu köşeme taşıdım.

Bir belediyeyi eleştirip, diğerini övme gibi bir niyet taşımadım.

İki belediyenin çalışmalarını kıyasladım, daha iyisi olabilir diye konuya değindim.

Bu arada, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in yaptığı örnek çalışmaları da biliyorum.

Buna bizzat şahit olan biriyim. Kendisiyle ilçenin birçok yerini gezdim ve yaptıklarını gördüm. Gerçekten ilçeye olumlu anlamda büyük değişim yaşatmış. Dolayısıyla Döşemealtı Belediyesi çalışmıyor gibi bir algı oluşturmak niyetim yok. Sadece unutulmuş, dikkatinden kaçmış mesire alanlarında halkın daha rahat, daha güvenli bir ortamda piknik yapmasını sağlayabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle de uyarıda bulunmak istedim.