Altın tepside Avrupa hayali

Altın tepside Avrupa hayali

Antalyaspor özellikle teknik direktörü Rıza Çalımbay ile yakaladığı başarılı ivmeyi Avrupa hayali ile sürdürmektedir. Takımın ligin en dibinden bu seviyelere çıkması olağanüstü performans iken, bir adım ötedeki Avrupa kupalarına uzanmak da hedef haline dönüştü.  

Antalyaspor son olarak Süper Lig’in açılış maçında Başakşehir’e karşı son dakikalarda konsantrasyon eksikliği nedeniyle yenilen gole engel olamadı.

Özellikle son iki haftada üst sıradaki rakip takımlar puan kaybederken Avrupa kupaları altın tepside gidip geliyor. İlk dört takım arasına girmek için son dört hafta kaldı.

Eğer üst sıralardaki rakipleri yenemiyorsak Avrupa kupaları hayalden öteye geçemez. Dolayısıyla bu hafta rakip Fenerbahçe ve hedefi keskinleştirmek adına önemli bir maç. Bu hafta sonu istediğimizi alabilirsek Avrupa için pasaportlar hazırlanabilir. Ancak takımdaki son durum sandığımız kadar pek iç açıcı görünmüyor. Oyuncularımızın son dönemlerde performansında ve formunda düşüşler görünüyor. Öncelikle takımın kaptanı Eto’o bu kadar yaklaşılan bir hayali takıma kazandıracak önemli bir faktör olduğunu unutmamalıdır.

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay takım üzerinde son haftalarda biraz ağırlığını hissettirmeli ve takım üzerindeki uyumu daha artırmalıdır. Oyuncuların yorgunluk seviyeleri iyice artmasına karşın kadro genişliği elverdiği müddetçe orta sahada ve defansta lokal çapta değişimler olabilir. Ligin son haftalarında oyuncuların mental yorgunlukları asgari seviyelerde olduğu düşünülürse, oyunu biraz daha zekâ ile oynamaya gayret etmeliyiz. Dolayısıyla futbolcuların kalan maçları final havasına girmeleri gerekiyor. Avrupa’ya ramak kala vazgeçmeden, geri adım atmadan yüreğini ve ruhunu ortaya koymalılar. Futbolcuların yanı sıra bu hayale inanan herkesin sorumluluk alması gereken bir sürece giriyoruz. Buradan geri dönüş yok. Ya mücadele edip Avrupa bileti alınacak, ya da mücadele ettik deyip önümüzdeki seneye umudu taşıyacağız.

Sporla kalın.