Antalyaspor’da altyapı sorunu!

Antalyaspor’da altyapı sorunu!

90’lı yılların sonlarıydı.

O dönemde amatör kümede mücadele eden Yolspor, deyim yerindeyse bir futbolcu fabrikası gibi çalışıyordu.

Altyapıya büyük önem veren Yolsporlu yöneticiler, ‘büyük’ tabir edilen kulüplere futbolcu göndererek adından söz ettiriyordu.

O tarihlerde Galatasaray ve Fenerbahçe’ye futbolcu transfer ederek tüm dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardılar.

Hemen yanı başında yer alan Antalyaspor ise bu futbolcuları görmüyordu, ya da göremiyordu.

Açık konuşmak gerekirse amatör kulüp yöneticileri de Antalyaspor’a oyuncu vermeye sıcak bakmıyordu.

Çünkü Antalyaspor’da bu oyuncuların heba olacağını düşünüyorlardı.

Haksız da sayılmazlardı. Zira alınan oyunculara ne para veriliyordu, ne eğitimleriyle ilgili bir projeleri vardı, ne de amatör takımlara maddi bir destek veriliyordu. Ancak Galatasaray, Fenerbahçe gibi dışarıdan gelen kulüpler her türlü imkanlarını seferber ediyordu. Genç yaştaki futbolcuları alıyorlar, tecrübeli hocalarla çalışmalarını sağlıyorlardı. Kolejde okutup en iyi şekilde beslenmelerine yardımcı oluyorlardı. Haliyle bu kulüpler tercih ediliyordu.

O günden bugüne altyapıda bu sorunların devam ettiğini görüyoruz.

Maalesef kendi çocuklarımıza, kendi altyapımızdan yetişen çocuklara sahip çıkmıyoruz.

Bu çocukların ne sorunlarıyla ilgileniliyor, ne de eğitimleriyle. Varsa yoksa A Takım. Elbette A Takım’a gerekli hassasiyet gösterilmeli. A Takım olmadan birçok şey anlamsızlaşır. Ancak şunu unutmamak gerekir ki her şey temelden başlar. Eğer temel iyi atılmazsa üstyapı yıkılmaya mahkumdur.

Bunları niye yazdım?

Geçenlerde Antalyaspor altyapısında oynayan bir futbolcunun ciddi bir sakatlık geçirdiğini duydum. Antalyaspor bu gelecek vadeden futbolcuya sahip çıkmadığı için iyi bir tedavi görmemiş. Haliyle devreye babası girmiş ve çocuğunun tedavisi için bankadan kredi çekmiş. Çektiği krediyle de çocuğunun tedavisini gerçekleştirmiş.

‘Yok artık’ dediğinizi duyar gibiyim. Maalesef anlattıklarım doğru.

Bu sadece bir örnek. Buna benzer birçok duyum kulağımıza geliyor. Antalyaspor’un geleceği olarak düşünülen bu futbolculara ne bir harçlık ne de manevi bir destek veriliyor. Tabi haliyle bu çocuklar Antalyaspor’a küstürülüyor. Şimdilik mecburiyetten kadroda yer alıyorlar. Yarın iyi bir teklif gelirse bu çocuklar hiç düşünmeden Antalyaspor ile ilişkilerini kesecektir. Bunu da hiçbirimiz eleştiremez, eleştirmemeli.

Antalyaspor yönetimine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Unutmayın, altyapınız iyi olursa geleceğiniz parlak olur. Sadece üstyapıyla ilgilenerek görevinizi yapmış olmazsınız. Bu nedenle yaşanan bu üvey evlat muamelesine bir an önce son verin. Aksi taktirde bu ayıp üzerinize yapışır, bunu da yıllar yılı temizleyemezsiniz.

Kalın sağlıcakla…