Avrupa’ya dev adım

Avrupa’ya dev adım

Antalyaspor, ligin bitimine 4 hafta kala taraflar arası altın tepside gidip-gelen Avrupa hayali için oldukça önemli bir maça çıktı. Rakip Fenerbahçe karşısında akıllı bir stratejiyle istediği neticeyi elde etti.

Ligin ikinci devresinin en iyi iki takımı Antalyaspor ve Trabzonspor arasında yaşanan beşincilik mücadelesi aynı zamanda Avrupa hayalinin de umut kapılarını aralayacaktır.

Antalyaspor beklentiyi avantaja dönüştürdü. Nasıl mı?

Hem fikstür, hem de kalan maçlardaki rakiplerin konumu bakımından Avrupa kapılarının anahtarı Antalyaspor’un elinin altında. Ancak bu avantajı kendi lehimize kullanmak zorundayız. Nasıl ki Kadıköy’de rakibin şampiyonluk umudunu elinden alınarak, kalan haftalarda Avrupa hayalini gerçekleştirmek için Antalyaspor dev bir adım attı.

Maçın genelinde Samuel Eto’o üzerine planlandığı sanılan hücum gücünün farklı görevlerdeki oyunculara dağıtılması Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın kazanma stratejisinin temelini oluşturdu. Bu maçta “işte takım olmak böyle” denilebilecek hücum zenginliğine farklı oyuncuların desteği geldi. Bu takım için Deniz Kadah ve El Kebir’in önemli birer silah olduğu maça yansıdı. Bunun yanı sıra orta Charles ve Sandro rakip ceza alanını epey rahatsız etti. Kısaca tüm gücüyle hücumu kovalayan bir takım olmanın tadına varıldı.

Önemli eksikliklere rağmen, yardımlaşma ve hücum zenginliği takım olma ruhunun her oyuncuya sirayet ettiği bir galibiyet oldu.

Bu sezon Fenerbahçe’yi iki maçta da sahadan silmeyi başaran Antalyaspor takımımızın bu olağanüstü başarısının arkasında Rıza Hoca ve oyuncularımızı tebrik ederiz.

Son 3 hafta için kalan maçların seviyesi kritik önem arz ediyor. Sezon içinde takıma destek vermek adına Avrupa hayalini gerçekleştirme sürecinde son maçlarda daha güçlü bir şekilde Antalya Arena’da yer almamız gerekiyor.

Zeki Dayı ve Şükrü Dayı için Avrupa hayaline inanalım.

Sporla kalın.