Azim, güven, cesaret: AGC

Azim, güven, cesaret: AGC

Antalyalı gazetecilerin güvendiği, sırtını dayadığı bir kurumu var.

Kısa adı AGC olan Antalya Gazeteciler Cemiyeti.

32 yıllık bir kurum.

Kentin en güçlü ve en etkili STK’ları arasında yer alıyor.

Son 10 yıldır başkanlığını Mevlüt Yeni yapıyor.

Başkan Yeni göreve gelir gelmez ‘Yeni’liklere imza attı.

Öncelikle Antalyalı gazetecilere yakışan bir yer buldu. Bugün kentin kalbi sayılan Kaleiçi’nde herkesi kıskandıracak bir mekana sahip.

Başkan Yeni’nin ‘Yeni’likleri arasında eğitim bursu da bulunuyor. Göreve geldiği ilk yıl gazetecilerin çocuklarına eğitim bursu vermeye başladı. Bu bursla yüzlerce çocuk okudu, geleceğine yön verdi. Burslar halen kesintisiz verilmeye devam ediliyor.

Cemiyet yönetimi, üyelerini de unutmadı. Üyelerine yönelik eğitim kursları açtı, stres atmaları için kültür gezileri düzenledi.

Kentin çıkarları için elini taşın altına koydu, turizmin zarar görmemesi için uluslar arası alanda çalışmalar yürüttü.

Tüm bunları niye yazdım?

Aslında geç kalınmış bir yazı. Ancak geç de olsa yiğide hakkını teslim etmek gerekirdi. Ben de bunu yapmak istedim.

Malumunuz, geçtiğimiz hafta sonu Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 2015 yılı Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi.

EXPO 2016 Konferans Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere, Antalya milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve çok sayıda gazeteci katıldı. Tören hayli renkli ve bana göre kusursuz geçti. Ancak tören sonrası bazı eleştirileri haksız bulduğumu belirtmek isterim. Bu nedenle böyle bir yazı yazma gereği duydum. Maalesef ki bugüne kadar AGC’nin hiçbir organizasyonunda yer almayan ve omuz vermeyen arkadaşlar sırf ödül törenini gölgelemek adına eleştiriler yaptı. İşsiz kalan da AGC yönetimini eleştirdi, işini beğenmeyen de. Sırf yönetimde bazı isimleri beğenmeyen olduğu için bile eleştirenler oldu. Açık konuşmak gerekirse bu eleştirileri haksız buluyorum. Burada yönetimi eleştirerek kendi egonuzu tatmin etmiş olabilirsiniz. Ancak tutunacak tek dalınızın AGC olduğunu da unutmayın. AGC’yi karalayarak bir yere varamazsınız. Aksine gitgide yozlaşan, itibarı azalan bu kutsal mesleğe de zarar verirsiniz.

Son olarak, mevcut AGC yönetimini azimli çalışmalarından dolayı kutluyorum. Kurumun güvenini arttırmaya yönelik attığı cesur adımları da takdirle karşılıyorum.