Başkan Öztürk ve yeni yönetim

Başkan Öztürk ve yeni yönetim

Yaklaşık 10 günlük bir tatilden sonra sizlere yeniden ‘merhaba’ diyebildiğim için çok mutluyum.

Bu 10 günlük süre zarfında Antalya’da ve Antalyaspor’da çok önemli gelişmeler yaşandı. Özellikle Antalyaspor’da tarihi adımlar atıldı. Antalyaspor Kulüp Derneği kongreye gitti. Mevcut başkan Nafiz Tanır yeniden başkan seçildi. Kendisini kutluyorum.

Antalyaspor A.Ş. de olağanüstü kongre yaptı. Ali Şafak Öztürk yapılan kongreye tek listeyle girdi ve Süper Lig’in en genç başkanı olarak adını tarihe yazdırdı. Kutluyorum.

Antalyaspor camiası çiçeği burnunda başkan Ali Şafak Öztürk ve yönetiminden çok umutlu. Bunu tarihi bir fırsat olarak görüyorlar. Bu güvene layık olmalarını bekliyoruz.

Gelin isterseniz genç başkan Ali Şafak Öztürk’ün listesine bir göz atalım.

Başkan Öztürk, yukarıda da ifade ettiğim gibi Süper Lig’in en genç başkanı. Genç oluşu ilk etapta bir handikap olarak görülebilir. ‘Tecrübesizdir’ denilebilir. Ancak ben öyle düşünmüyorum. Geçmişine baktığınızda futbolu bildiğini görürsünüz. Hem de iyi biliyor. Ancak asıl sorgulanması gereken konu bence futbol bilgisini idareciliğe yansıtabilecek mi? Yönetim listesine baktığımızda bu konuda işinin kolay olmadığını söyleyebilirim. Gerçi birçok isim geçmişte Antalyaspor’da yöneticilik yaptı. İdareciliğe yabancı değiller. Şefik Öz, Salih Peker, Emin Hesapçıoğlu, Sabri Ünver, Nurettin Ünal, Salman Aksal, Emin Altıner, İsmail Bilal bu isimlerden bazıları. Zaman zaman yönetimlerde yer alan ve başarılı bir yöneticilik yapan bu isimlerin başkan Ali Şafak Öztürk ile tecrübelerini paylaşacağını düşünüyorum.

Özetle, Antalyaspor’un yeni yönetiminin artıları olduğu gibi eksileri de var. Önemli olan lig başlamadan bu eksileri en aza indirebilmek. Bunu da mevcut yönetimin başarabileceğini düşünüyorum. Bunu başarmaları halinde ise Antalyaspor’u iyi günler bekliyor olacak.

NOT: Bu yazıyı 3 Temmuz 2016 tarihinde kaleme almıştım. O gün “Başkan Ali Şafak Öztürk genç olabilir, ancak futbol bilgisine güveniyorum. Yeni yönetimin artıları olduğu gibi eksileri de var. Fırsatı iyi kullanırlarsa Antalyaspor’u iyi günler bekliyor” demiştim. Bugün gelinen sürece baktığımızda haklı çıktığımı görüyorum. Bundan da son derece mutluyum.