Başkan Türel fena sıkıştırdı

Başkan Türel fena sıkıştırdı

Antalya’da son günlerde bir tartışmadır aldı başını gidiyor.

İddiaya göre Büyükşehir Belediyesi, Üçgen Mahallesi’ndeki park ve Giritli Evi’ni yıkacak, yerine ise otopark yapacak.

İddia sahipleri günlerdir sosyal medyada propaganda yapıyor. Bununla kalmayıp parkta çadır kurdular.

Olayın aslını bilmediğim için bu konuda bir süredir sessiz kalıyorum. Daha doğrusu araştırma aşamasında olduğum için yazı yazmıyordum.

Dün, konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bir basın toplantısı düzenledi. İddialara tek tek cevap verdi.

Net konuştu.

Yaşanan süreci anlattı.

Yani dün ‘evet’ diyenler gibi kıvırtmadı, her şeyin doğrusunu ortaya serdi.

Şahsen Başkan Türel’in açıklamalarından tatmin oldum.

Toplantı sonrası diğer gazeteci arkadaşların da benimle aynı fikirde olduğunu gördüm.

Konu ile ilgili fikir alış verişinde bulunduk, Türel’in haksızlığa uğradığını bile dillendirdik.

İsterseniz şu otopark meselesine bir dönelim. Ne yaşanmış, bugüne nasıl gelinmiş, karşı çıkanlar dün ne demiş bunları bir hatırlayalım.

Malumunuz Başkan Türel, Antalya’nın en eski ve bir semte adını veren Şarampol Caddesi’ni düzenlemek için düğmeye bastı.

Caddenin cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlandı.

Bunun için öncelikle bölgede yaşayanların ne düşündüğü önemliydi. Bölge halkının görüşü soruldu. Yapılan referandumda bölgede yaşayan vatandaşların yüzde 90’ından fazlası düzenlemeye ‘evet’ dedi.

Sonrasında konu tam 5 kez Büyükşehir Meclisi’ne geldi. Karar oybirliğiyle meclisten geçti. Ardından karar askıya çıktı. Tek bir itiraz olmadı, tek bir dava açılmadı. Bu arada, yapılmaması hususunda Muratpaşa Belediyesi’nin olumsuz görüşü söz konusu olmadı.

Sonra ne mi oldu?

Projenin güzelliği ortaya çıkınca birileri bundan rahatsız oldu. Türel’in pirim kazanmasından korkanlar düğmeye bastı, halka yalan yanlış bilgi verdi.

Gelelim iddialara.

Yıkılacak denen Giritli Parkı aynı kalacak. Kesilecek denilen ağaçlar kesilmeyecek. Otopark yapılan bölgedeki 39 ağaç başka yere taşınacak, geriye kalan 36 ağaç alanda korunacak.

Peki durum bu kadar net ortadayken nereden çıktı bu söylentiler?

Yukarıda da ifade ettiğim gibi projenin güzelliği ortaya çıkınca birileri bundan rahatsız oldu. Bir bardak suda yaygara koparıp şov yolunu seçtiler. Ancak buradan onlara ekmek çıkmaz. Çünkü Başkan Türel bir kez daha referandum yapılacağını söyledi. Halkın vereceği karara göre hareket edeceğini ifade etti. Yani ‘hodri meydan’ diyerek birilerini fena köşeye sıkıştırdı.