Basketbol şubesi sınıfta kaldı

Basketbol şubesi sınıfta kaldı

Antalya’da basketbolun gelişimi adına sezon başında Antalyaspor’da Ali Şafak Öztürk başkanlığında basketbol şubesi kuruldu. Bu şubenin başına Antalyalı eski basketbolcu iş adamları getirildi. Daha sonra Antalya basketboluna değer katan Doğan Hakyemez idari menajerlik görevine atandı. Bu da yetmedi ülkemizin basketbol duayeni Aydın Örs danışman olarak göreve getirildi. Takımın konumu ve idari yapısı arasındaki uçurum, sezon sonunda hüsrana neden oldu. Takım ikinci ligde yer almasına rağmen, idari anlamdaki kurumsal çok başlılık süper lig seviyesindeydi.

Antalyaspor basketbol takımı kurulurken, Kepez Belediyespor basketbol gibi birbiriyle uyuşan bir ekip örnek alınmalıydı. Bugün Kepez Belediyespor yıllardır aynı ligde aynı ekiple yoluna devam ediyor. Evet büyük hedefleri yok, lâkin takım içinde düzen ve huzur var.

Antalyaspor basketbol alt branşlarda öncelikle iyi bir alt yapı oluşturulmalı. Dereyi görmeden paçayı sıvandığı için sezon başındaki hedef zorlansa da tutturulamadı. Ali Şafak Başkan basketbol şubede kendi ekibiyle çalışması en doğal hakkıdır. Ancak bu ekibin daha profesyonel davranıp, proaktif sorumluluk üstlenmelidir. Çünkü sezon boyunca her maçta basketbol şubesi takımın yanındaydı. Hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadı. Ancak sezon sonunda kurumsal ve münferit açıklamalardan başka hiçbir şey basına yansımadı. Sözün özü basketbol şube başkanı Güray Kanan kamuoyunu bilgilendirmekten kaçınmamalı. Başarısızlığa iten sebepleri bir bir kamuoyu ile paylaşıp, cevap bekleyen sorulara ve sorunlara açıklık getirmelidir.

Antalyaspor markası, basketbolda gelecek sezona ilişkin planlarını bir an önce belirleyip, faaliyete geçirmelidir. Geçtiğimiz sezon yapılan hataların bedeli ödendiği gibi, bu hatalardan ders çıkarılması gerektiği unutulmamalıdır.

Bu süreçte Güray Kanan ve ekibi, Türkiye Basketbol Birinci Ligi’nden çekilmeyi düşünen takımlarla istişare etmeli, takımın nerede konumlandırılacağını ilişkin kararı netleştirmelidir. Ayrıca takımın enkaz görünümünden bir an önce kurtarılması için ligi ve takımı kaldırabilecek koçu takımın başına getirmelidir.

Sporla kalın.