BENİ GÖMMEYİN

BENİ GÖMMEYİN

“-Beni gömmeyin” diye ağlıyordu…
 
Videoyu bir kez daha izledim sonra bir kez daha… O yavrucağın her sözünü, doktorun onu teselli edişini izledim. Türkiye’nin son kale oluşunu, ümmetin duasını, dünyanın neden umudu olduğumuzu anladım.
 
6 yaşındaki Yemenli Ferit Şevki’nin arşı titreten çığlığını hala duymayanlar varsa bugün bilsinler istedim.
 
Ferit Şevki çocuklardan bir çocuk, İslam coğrafyasında bir çığlık. Ferit Şevki’nin kısa bir hikâyesi, unutulmayacak ahı var. Ferit Şevki, evi bombalandıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Hastane de kendisini tedavi etmekte olan doktorlara “-beni gömmeyin” diye ağlıyordu, feryat ediyordu. 3 günlük yaşam mücadelesini kazanamadı Ferit. Ferit öldü ve Ferit’i gömdüler… Hakka yürüyüp, hayata veda eden Ferit’in ismi yaşamalı, yaşatılmalıdır. Yeni Feritler ölmesin diye, mazlumların çığlıkları, çağrıları cevapsız kalmasın diye size/bize, milletimize ihtiyaç vardır. 
 
Yemen’deki iç savaşta Mart 2015’tem beri hayatını kaybeden 7 bin kişiden bir tanesidir Ferit Şevki. Hayatını kaybeden 1400 çocuktan biri…
 
Yemen’in bize ihtiyacı var. Yemen’de açlık var, iç savaş var.  
 
7 milyon Yemenli nereden yiyecek temin edeceğini bilmiyor ve açlığa her zamankinden daha yakın.
*El verin Ferit’in arkadaşlarını gömmeyelim.
*Feritleri yaşatalım.
Ümmetin her yanı perişan ama ümitsiz değil. Şimdi yeni bir seferberlik vaktidir. Antalya müftülüğü, STK’lar, Belediyeler Yemen içinde harekete geçmeli yeni kampanyalarla Yemen’e yiyecek gönderilmelidir. Ajandamızda Yemen’e bir sayfa açıp kardeşliğimizi göstermeliyiz.
 
En az üç öğün yemek yiyoruz, çayımız, çerezimiz, meyvesiz günümüz olmuyor. Yiyelim, içelim ama feryadı da duyalım. Yemen de çocuklar ya bombaların altında can veriyor yada açlıktan ölüyor. İslam coğrafyasındaki yangın her geçen gün daha da büyüyor. Arap baharı adıyla aldatanlar, zenginliklerine zenginlik katıyor. Tüm dünya mazlumları can ve mal emniyete sahip olsunlar diye sana yani güçlü Türkiye’ye bakıyor. 
 
Gönül coğrafyamızda ki her mazlumdan sorumluyuz. Her yetim, her öksüz, her çaresizin umudu biziz. Kimsesizlerim kimi olan, yarına umut olan biziz. Unutma kardeşimiz açken uyuyamayan bizleriz. Dün olduğu gibi bu günde sınırların ötesinde bizi bekleyenlere gitmeliyiz.
 
YEMEN’DE AÇLIK VAR.