Bu etkinlik alkışlanır

Okullarla ilgili hep olumsuz haber yapacak değiliz.

Güzeli, örnek teşkil eden çalışmaları da paylaşmayı bir görev olarak kabul ederiz.

Bu nedenle bugün size çok takdir ettiğim ve geleceğimiz için önemli bulduğum bir etkinlikten söz etmek istiyorum.

Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı, ‘Sağlıklı Beslenme ve Obezite ile Mücadele Programı’ kapsamında öğrenciler için ‘Meyve ve Kuruyemiş Günleri’ etkinliği başlattı.

Etkinliğin amacı, öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlığını erken yaşta aşılamak. Bu kapsamda Ahmet Bileydi İlkokulu Müdürü Ali Sılı, kolları erken sıvadı.

Müdür Sılı’nın talimatıyla 8 Kasım’dan beri okulda öğrencilere düzenli olarak meyve ve kuruyemiş yediriliyor.

Minik öğrenciler evlerinden getirdikleri meyve ve kuruyemişleri her gün üçüncü teneffüste okul bahçesinde birlikte ‘1, 2, 3 haydi şimdi hep beraber yiyoruz. Afiyet olsun. Getirmeyen arkadaşlara vermeyi, kabuklarını çöplere atmayı unutmayalım’ sözleri sonrası midelerine indiriyor.

Önemli bulduğum bu çalışma, geleceğimiz olan çocuklarımızın fast-food türü beslenme alışkanlığından uzak durmalarını da sağlayacak. Ayrıca paylaşma duyguları gelişecek.

Okul Müdürü Ali Sılı, bir başka projenin de mimarı. O da akşamları öğrenci ve velilerin her gün bir saat elektronik cihazlarından uzak durmalarına yönelik. Öğrenci ve veliler bu süre zarfında birlikte kitap okuyor. Burada da hem velilere hem de öğrencilere kitap okuma alışkanlığı aşılanmaya çalışılıyor. Öğrenciler bir saatlik kitap okumadan sonra velilerini teste tabi tutup onlara karne veriyor. Zevkli geçen bu bir saatlik saat dilimi veli ve öğrencilerin birbirini daha iyi anlamaya da katkı koyuyor.

Yukarıda sözünü ettiğim iki etkinlik gerçekten de alkışı hak ediyor. Bu etkinliklerin diğer okullarda da uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Umarım İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda düğmeye basar ve sağlıklı nesillerin yetişmesinde rol oynar.