Bu kin, bu nefret niye!

Bu kin, bu nefret niye!

Eylül 2016’da İstanbul’da bir hemşire şort giydiği için saldırıya uğradı.

Kadına saldıran şahısın tekme atarken, “Şort giyenler ölmeli, sen şeytansın” diye bağırması dikkat çekmişti.

Bu saldırı gündemi uzun süre meşgul etmişti.

Sonrasında saldırgan gözaltına alındı, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kamuoyu baskısı sonrası tekrar gözaltına alındı, sonrasında tutuklandı.

Hukukçuların farklı yorumlamaları nedeniyle bir tutuklandı, bir serbest bırakıldı.

Bu olayın sonunun nereye varacağı ise merak konusu.

Hoş olmayan bu olay tam unutulacakken bir saldırı haberi daha geldi.

Yer yine İstanbul.

Bu kez saldırıya uğrayan başörtülü bir lise öğrencisiydi.

Saldırıyı gerçekleştiren de maalesef bir kadındı.

Sonrasında gözaltına alınan saldırgan kadın tutuklandı.

Tutuklanma gerekçesi ise ‘tehdit’, ‘hakaret’, ‘basit yaralama’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak’ ‘inanç ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek’.

Maalesef ki iki olay arasında bir fark göremiyorum.

Dolayısıyla saldırıyı gerçekleştiren her iki şahsı da kınıyorum, gerekli cezaya çarptırılmaları gerektiğini düşünüyorum.

Üzülerek belirtmeliyim ki benim gibi düşünmeyenler de var. İlk olayda tepkisini en sert şekilde ortaya koyan bazı kimseler ikinci olaya sessiz kaldı. Yine ikinci olayı kınayanların ilk olayda sessiz kaldıklarını biliyoruz. Oysa yukarıda da ifade ettiğim gibi bu iki olayın birbirinden hiç farkı yoktu. Fark olmadığı için de yapılması gereken her iki olayı en şiddetli şekilde kınamaktı.

Birçok yazımda belirttiğim gibi çok zor bir dönemden geçiyoruz. Her geçen gün daha fazla kutuplaşıyoruz. Bizim gibi düşünmeyenleri ötekileştiriyoruz. Kısacası bizim gibi düşünmeyenlere düşman gözüyle bakıyoruz. Şu sıralar yapılacak referandum nedeniyle bu ayrışma zirve yapmış durumda. Ancak farklı görüşlere saygı göstermeliyiz. Bu bizim zenginliğimiz. Emin olun farklı düşünsek de hepimizin ortak paydası daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecektir. O halde bu kavga, bun kin, bu nefret niye?

Son olarak siyasi parti liderlerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Konuşmalarınıza dikkat ediniz. Farklı düşünenleri şeytanlaştırmaktan vazgeçiniz. Çünkü sizin ifade ettiğiniz her söz sokağa yansıyor.