Camiler de açık tutulmalı

Camiler de açık tutulmalı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, dün Aksu’da kamu kurumlarının yöneticileri ve ilçe muhtarlarıyla bir araya geldi.

Geniş katılımlı toplantıda sorunlar ele alındı, çözüm yolları arandı.

Toplantıda Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, ilçede spor salonlarının yetersiz olduğunu belirtti.

Bunun üzerine açıklama yapan Vali Karaloğlu, “Okul spor salonları sadece okulların değil bulundukları mahallenin spor salonlarıdır. Okullar öğrencinin olmadığı durumlarda halkın kullanımına açık olacak. Salonlar zaten gençlerindir. Hiçbir okul müdürü salonu saat 5’te kapatıp evine gidemez. Son talimatım olsun, spor salonları halkın kullanımına açık tutulacak” dedi.

Gençlerin spor yapmaktan ihmal edilmemesini isteyen Vali Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani’den de destek istedi.

Vali Münir Karaloğlu’nun bu çıkışını alkışlıyorum. Yerinde ve isabetli bir konuya parmak bastı. Antalya’da gençlerin spor yapması için salon eksikliği mevcut. Olanlar da maalesef belirli bir saatten sonra kapılara kilit vurduğu için gençlerin spor yapma imkanını sıfıra indiriyor. Dolayısıyla Vali Karaloğlu’nun bu talimatı umut verici olmuştur.

Bu arada, Antalya son yılların en sert kışını geçiriyor. Özellikle akşamları çok soğuk oluyor. Evsizler de bu durumdan son derece etkileniyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu soruna el atıp bir çözüm bulmaya çalışıyor. Ancak Büyükşehir zaman zaman bütün evsizlere ulaşmakta zorluk çekiyor. Bu nedenle halen birçok evsiz zorlukla boğuşmak zorunda kalıyor. Vali Karaloğlu’nun camiler için de bir talimat yayınlaması gerektiğini düşünenlerdenim. Cami kapılarının açık tutulup ulaşılamayan evsizlerin buralarda barınmasını sağlamalıyız. Tabi bunu yaparken güvenliği ve düzeni elden bırakmamak gerekir. Cami görevlilerinin evsizlere sahip çıkıp onlara yardımcı olması için bir eğitimden geçirilmesinin yararlı olacağı görüşündeyim.