Dolu dolu Antalyaspor

Dolu dolu Antalyaspor

Haftanın her günü neredeyse Antalyaspor kamuoyunda konuşulur oldu. Özellikle Samuel Eto’o takımına, hem başarı hem de spor pazarlaması açısından muazzam katkılarına değinmeliyiz. Sporcu kimliğinin yanı sıra saha dışında insani davranışlarıyla da ön plana çıkıyor. Sadece Eto’o değil, başkan bile halka açılıyor artık. İnsanlarla Arena dışında iletişime geçiyor, kimseyi kırmadan yaklaşıyor. Kısacası hizmet ettiği kentin değerine sahip çıkarak takımı gibi aynı minvalde sahipleniyor. Dolayısıyla Antalya ile Antalyaspor bir bütün olarak düşünenlerden. Sadece servetini değil en önemlisi de emeğini vermeye devam ediyor. Antalyaspor için “Şafak” doğuyor.

Eminim ki yolun başındayız. Antalyaspor, henüz mütevazi denilecek takım olmasının yanı sıra Akdeniz’in ruhunu da içinde barındırıyor. Antalya, Türkiye’nin Dünya’ya açılan kapısı veya vitriniyse, Antalyaspor da neden ülkemizin Avrupa’ya açılan bir takımı olmasın? Hedefler uzakta değil. Sadece bu hedeflere ulaşmak için yönetim, teknik heyet ve sporcuları daha da motive edecek bir bilince ihtiyaç var. Dolayısıyla sadece taraftar gruplarının çabalarıyla değil, aynı zamanda kentimizin tüm unsurları takımı Avrupa’ya taşınması yekvücut olması gerekir. Bu satırları yazarken, hani geçtiğimiz haftalarda kentimizin diğer güzide temsilcisini yalnızlaştırdığımızdan bahsetmiştim hatırlarsanız. İşte bizim Alanyaspor bile bu ligde kalmayı çok arzulamış ki bu yılın en iyi takımı olan Trabzonspor’dan puan çıkarmayı başardılar. Dolayısıyla futbolda olmazlar olabiliyor. İmkansız diye görünen bir çok başarı zamanla kazanılıyor. O halde yıllar yılı sadece Antalyaspor için emek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tesisleşme anlamında ülkemizin en değerlisi ve kıymetini hâlâ bilmeyenler var. Başkan Türel, Antalyaspor için çabalarıyla dünya kulübü yapma parolasıyla takımı sahiplenmesi, Antalya’ya yakışıyor. Öyle ki onun attığı adımlar, yakın geçmişte tüm kaba zihniyetlerin engelleme çabalarına rağmen, yaptığı devasalar yatırımlar bugünlerde filizlenmeye başladı. Hatta diğer illerin yöneticileri Antalyaspor için yapılan hizmetleri model alarak, görmeye geliyorlar.

Antalyaspor son olarak Karabükspor karşısında oldukça zorlansa da eksikliklere rağmen galip gelmeyi başardı. Rakibin geçen hafta içinde kan kaybetmesi onları epey motive etmiş olacak ki maçın genelinde oyun dengedeydi. Dolayısıyla rakibi tebrik etmek gerekiyor. Ancak Rıza Hoca ve talebeleriyle sayıları on binleri bulan taraftarlarımızın inançları hedefe bir adım daha yaklaştırdı.