ENÇ ve GÜNDEM’E DAİR…

ENÇ ve GÜNDEM’E DAİR…

Sivil Düşünce Platformumuzda (SDP)  aylık olarak yaptığımız toplantımızın konuğu Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç oldu. Enç, gündemde yer alan, Başkanlık sistemi, erken seçim ve Antalya siyasetine dair konuları dernek üyelerimize değerlendirdi.
Enç, Antalya siyaseti için önemli isimlerden bir tanesi. Yıllarca teşkilatta yaptığı başarılı çalışmalardan sonra siyasetin en üst temsil noktalarından bir tanesi olan Mecliste Antalyalılara hizmet etme fırsatı yakalamış kent adına önemli bir marka.
Anlamak istemeyenlere tane tane anlatayım. CHP yada MHP’nin kaç yıldır seçilebilecek bir sıralamada bayanlara yer vermediğine dikkatinizi çekmek istiyorum. Oysaki Ak Parti iki vekille Antalya’yı temsil ettirmektedir. Yani bu kentte yaşayan Hanımefendiler hemcinsleri olan iki bayan milletvekiline iktidar partisinden sahiptirler. İktidar olmanın formülü de sanırım burada yatıyor. İktidar neden iktidar da sorusunun cevabı bayan oylardan geçiyor.
Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, erken seçim olmayacağının altını ısrarla çizdi. Ak Parti’nin amacı Türkiye için ne olumsuyla ona göre hareket edilir. Şuan ülkemizin gündemi seçim değildir. Erken seçim sözü bile piyasaları ciddi anlamda etkilemekte o yüzden bunları konuşmak ülkemiz ve vatandaşlarımız için doğru değil. Şunu net bir şekilde söylemek istiyorum Genel Seçim kendi tarihinde olacaktır. Yani 2019 yılında seçim gerçekleştirilecektir. Mecliste yer alan Ak Parti Grubu bu tarihte nettir. Yerel seçimlerin erken yapılabileceğine dair söylentiler var fakat Ak Parti olarak iki seçimde kendi tarihlerinde yapılacaktır yani erken seçim diye bir durum söz konusu değildir derken 2017’de sandığın referandum için milletin önüne geleceğini anlattı. Millet karar verecek biz yerine getireceğiz diyen Enç Başkanlık sistemiyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu.  “% 90 Mayıs yada Haziran ayında Referandum gerçekleştirilecektir. Bizler başkanlık sistemiyle ilgili şunları belirtmek istiyoruz üniter yapı korunacak. Üniter yapıdan kastımız asla federatif yada özerklik gibi bir yapı olmayacak. Bunların anayasada olmayacağının garantisini milletimize veriyoruz. Bu konuda MHP Vekillerinde çekinceleri var. Milletimizin bizden istediği mecliste bir uzlaşı olsun durumudur. Ülkemizde siyasi anlamda işlerin hızlı yürütülmesi açısından başkanlık sistemi gereklidir. Bürokratik oligarşiden kurtulma adına Başkanlık sistemi son derece gereklidir. Bizler ülkemiz adına hızlı bir şekilde kararlar alınmasını istiyoruz. Başkanlık sistemi daha demokratiktir çünkü parlamentonun başkanlığı denetleme yetkisi var. Bizler Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü asla göz ardı etmeyiz. Ayrıca demokratik özgürlükler ve temsil noktasında asla taviz vermeyiz. Yani hiç kimse öküzün altına buzağı aramasın. Bu sisteme MHP sıcak bakıyor zaten medyaya bu haberler yansıyor. Ayrıca sistemde milletvekili ile bakanlık ayrılacak. Bakanlar dışarıdan atanabilecek” şeklinde konuştu.
Tecavüzcülere af getirildi diye bir durumun olmadığını aktaran Enç, “Mesnetsiz bir linç kampanyası büyük bir çarpıtma var. Türkiye’de yaklaşık 3 bin 500 aile bu durumdan mağdurdur bunların yarısı ise cezaevlerinde. Birleşmiş Milletler raporuna göre 18 yaşın altında bulunan herkes çocuk, bunun altında kaçarak evlenen kişiler var bunlar ülkemizin gerçekleridir. Mecliste verilen önerge bir defalığına mahsus bu kişilerin affedilmesine yöneliktir. Çocukların ve eşlerin bu durumdan olumsuz etkilenmesin diye bir defalığına yapılmıştır. Ama her zamanki gibi CHP’liler bu konuyu çarpıtıyorlar. Şunu belirtmeliyim çocuk gelin diye birşey yok zorla evlendirilen çocuklar var. Bunlar ülkemizin gerçekleridir bu önerge daha yasalaşmadı. Tecavüzcülere af getirildi diye birşey kesinlikle yok” dedi.
Ülkemizde en çok oyu aldığı tek bölgenin reel bir sorununu üstelik CHP’li vekillerinden gelen talep doğrultusunda milletimizin mağduriyetini gidermek üzere adım atan Ak Parti’ye yapılan bu saldırı operasyonu Trakyalılara ev ev anlatılmalıdır. En büyük sorununun çözümü için mecliste ve sosyal medyada linç kampanyasına maruz kalan Ak Parti’ye, Trakyalılar sahip çıkmalı sandıkta oylarıyla cevap haklarını kullanmalıdırlar.