Hakeme rağmen ‘El Kebir’

Hakeme rağmen ‘El Kebir’

Antalyaspor, ligin ikinci devresinde İstanbul takımlarının korkulu rüyası Kayserispor’u Arena’da dize getirdi. Zorlu geçmesi beklenen maçın önüne maalesef hakem kararları geçti. Sezon itibariyle birçok kez hakem hataları olmasına rağmen, insani olduğundan dolayı bunları dile getirmiyorduk. Ancak bu maçta yaşananların tamamen farklı olduğunu gördüm. Eğer bu maç Antalyaspor’un evinde değil de rakip sahada oynansaydı, sonuç daha başka olurdu. Hakem kendi kart inisiyatifiyle başlattığı hatalar zincirine yardımcılar da eklenince ilk yarının sonu tam bir kaos oldu. Bu hatalı kararlar zinciri maçı 8 dakika kadar durdurdu. Bunun sonucunda maçın hakemleri kriz yönetimi konusunda başarısız oldu. Kalan devrede o duraklamanın etkisi altında kaldılar.

Alınması gereken ders, ne olursa olsun kendi evinde oynadığı maçlarda skoru erken elde etmelisin. Bu maçta erken elde edilen skor üstünlüğü maçtaki kaos ortamı düşünüldüğünde Antalyaspor adına önemli avantaj sağladı. Oyuncular eksilmeseydi sonuç yine değişmezdi. Ama hakemin müdahalesi ve Umut Bulut’un ortalığı karıştırması her şeyi alt-üst etti.

Antalyaspor bulduğu iki golde, Faslı Müslüman oyuncusu Mustafa El Kebir adına yakışır katkısı oldu. Hakemin berbat yönetimine rağmen performansıyla ve iki gole yaptığı aktif katkıyla maçın önüne geçti. El Kebir, gelecek haftalarda teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın elini güçlendirecek önemli silahlardan biri konuma geldi. Hatta kadro mühendisliği bağlamında, Rıza Hoca kanatlar ve forvet hattında alternatifler arasında seçim yaparken epey zorlanacaktır.

Antalyaspor’da sezonun en iyi ikilisi Charles ve Zeki’dir. Bu oyuncuların performansı Antalyaspor’un fiziksel karakterini de sahaya yansıtmaktadır. Özellikle Zeki, saha içinde performans istikrarı ve saha dışındaki düzgün yaşamı ile takımın vazgeçilmezi arasında ilk sıradadır.

Oyunda iki kez zorunlu değişiklik, Antalyaspor teknik direktörü Rıza Hoca’nın elini kolunu bağlanması maçın zorluğunu bir kat daha artırmasına rağmen, doğru hamlelerinden ötürü kendisini kutlamak gerekir. Forvet oyuncularına sabır gösterdi ve tercihini orta oyuncularından yana kullanarak galibiyeti takıma kazandırdı.

Haksız yere gösterilen kartlar ve çalmadığı penaltı ile hakem Aydınus, beşeri unsurların sınırlarını zorlamıştır. Bu konuda gerekenin yapılması hakem kurulunun işidir.

Başkan Ali Şafak Öztürk’e çağrımdır. Antalyaspor aleyhinde sürekli ileri geri konuşan Kaya Çilingiroğlu Antalya’ya golf oynamaya daha da gelmesin.

Sporla kalın.