İşte olması gereken bu

İşte olması gereken bu

Çarşamba günkü köşe yazımda “Bu kavga niye?” diye bir serzenişte bulundum.

16 Nisan’da yapılacak referandumu hatırlatıp, siyasi parti liderlerinin meydanlardaki söylemlerine dikkat çektim.

Bu kritik dönemeçte siyasilerin ayrıştırıcı sözlerden kaçınması gerektiğini, aksi halde sokakların karışabileceğini özellikle vurguladım.

Yazıyı kaleme aldıktan birkaç saat sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da CHP’nin ‘hayır çadırını’ ziyaret etti. Burada CHP’lilerle görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra çadırdan ayrıldı.

Ziyaret haberi ajanslara düştüğünde, “İşte olması gereken bu” dediğimi hatırlıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı gerçekten örnek bir davranıştı. Bu davranışıyla gergin olan ortamı biraz olsun yumuşattı. Hepsinden önemlisi tabanına önemli bir mesaj verdi. “Bakın ben ‘hayır’cılara gidiyorum. Siz de gidin. Onlara inandıklarınızı medeni yollardan anlatın” demek istedi.

‘Evet’ cephesinde yer alanların bu mesajı net olarak aldığını düşünüyorum. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretini eleştiren tek bir ‘evet’çiye rastlamadım. Aksine büyük destek gördü.

Sonrasında haliyle CHP’nin bu konuda nasıl bir açıklama yapacağını merak ettik. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da örnek bir tavır takındı.

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hayır çadırını’ ziyaretini nasıl buluyorsunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘hayır çadırını’ ziyaret etmesi güzel bir olay. Sonuçta tarafsız, bütün vatandaşlara eşit mesafede olması gereken Cumhurbaşkanı’nın ‘evet çadırını’ da ‘hayır çadırını’ da ziyaret etmesi, tarafları dinlemesi güzel bir şey” yanıtını verdi.

CHP’nin önde gelen isimleri de ziyareti olumlu karşıladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğru yaptığına yönelik açıklamalarda bulundu.

Çarşamba günkü yazımdan hemen sonra gelişen bu olay beni rahatlattı. Gergin ortamın yumuşatılmaya çalışılması sevindirici.

Bu ziyaretlerin referandum gününe kadar devam etmesi en büyük arzumdur. Liderlerin bu ziyaretleri sıklaştıkça ortam da rahatlayacak, seçmenin birbirine olan saygısı artacak. Bunu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘hayır çadırını’ ziyaretinde bir kez daha gördük.