Kabak tadı verdi!

Kabak tadı verdi!

Antalyasporlu Samuel Eto’o’nun transferi uzun süredir spor gündemini meşgul ediyor.

Sezon başında yıldız oyuncuyla gizli görüşen Beşiktaş yönetimi, tecrübeli futbolcuyu renklerine bağlamak istemişti.

Bunu yaparken bütün etik değerleri hiçe sayıp, Eto’o’yu bedelsiz olarak almak istemişti.

Olayı duyan Antalyaspor yönetimi haklı olarak yaşananlara tepki göstermişti. Sonrasında hem Samuel Eto’o, hem de Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman etik kuruluna sevk edildi. Her ikisine de ceza verildi.

Yaşanan bu gelişme üzerine Samuel Eto’o Antalyaspor yönetimine tavır takındı, yönetim de “Kimse Antalyaspor’un üzerinde olamaz” diyerek dünya yıldızını kadro dışı bıraktı. Sonrasında Eto’o ılımlı söylemleri nedeniyle affedildi, yeniden kadroya alındı.

Ancak yaşanan bu süreç hem Antalyaspor’a hem de Samuel Eto’o’ya büyük zarar verdi. Kırmızı beyazlı takım üst üste kötü sonuçlar aldı, başarılı futbolcu ise gollerinden mahrum kaldı. Tam işler düzeldi derken maalesef Antalyaspor bir kez daha Eto’o olayı ile karşı karşıya kaldı. Beşiktaş’ın yanı sıra Trabzonspor ve Galatasaray’ın da deneyimli futbolcuyla ilgilendiğini öğrendik. Son olarak Başakşehir’in bu konuda Antalyaspor yönetimi ile temasa geçtiği gelen haberler arasında.

Her ne kadar başka kulüpler de Eto’o’yu istese de, bunda en çok Beşiktaş’ın ısrarcı olduğunu görüyoruz. Ancak Beşiktaş yönetimi uyanıklık yapıp Eto’o’yu deyim yerindeyse bedelsiz ya da Ömer Şişmanoğlu’nu vererek almak istiyor. Antalyaspor yönetiminin böyle bir teklife sıcak bakmayacağını herkes bilir. Nitekim de yönetim bu konuda hata yapmayarak, Antalyaspor’un menfaatleri doğrultusunda hareket ediyor. Dolayısıyla Ömer Şişmanoğlu ile birlikte Kerim Frei’yi de istiyor. Beşiktaş yönetimi bu olaya sıcak bakıyor. Ancak bu kez Kerim Frei Antalyaspor’a gelmek istemiyor. Hal böyle olunca transfer Arap saçına dönmüş durumda. Bununla kalmadı deyim yerindeyse kabak tadı verdi.

Eğer Beşiktaş Eto’o’yu çok istiyorsa bedelini öder alır. Aksi halde yaptığı ne spor ahlakına ne de dostluğa sığar. Ligin ilk yarısında Antalyaspor’a verdiği zararı düşünerek hareket etmelerini Antalyasporlular olarak bekliyoruz.

Bu arada Eto’o da artık bir karar vermeli. Antalyaspor’da yeniden kendini bulan ve kırmızı beyazlı taraftarların gönlünde taht kuran bir futbolcunun bir camiaya bunu yaşatması doğru değil.

NOT: Bu yazıyı kaleme aldığım saatlerde iki takım yöneticileri halen görüşme halindeydi.