Kayseri kahramanları

Kayseri kahramanları

Antalyaspor 2016-17 sezonuna kötü başladı.

8’inci hafta geride kaldığında kırmızı beyazlı takımın 3 beraberliği 5 yenilgisi bulunuyordu.

Galibiyeti ise yoktu.

Süper Lig’de galibiyet tatmayan tek ekipti.

Puan cetvelinin de sonuna demir atmış durumdaydı.

Camia umutsuzluğa kapılmış, küme düşecek takımların başında olduklarına inanıyorlardı.

Ancak umudunu yitirmeyen küçük bir topluluk da vardı.

Bunların başında yönetim kurulu geliyordu. Ardından bir iki otobüs taraftar. Tabi bir elin parmaklarını geçmeyen bir de gazeteci topluluğu. Bu kişiler ‘Çıkmayan candan umut kesilmez’ ilkesiyle en zorlu deplasman olan Kayseri’ye doğru yol aldı.

İddiacılar parayı Kayserispor’un galibiyetine basıyor, maç oynanmadan Antalyaspor’a sıfır puan yazılıyordu.

Maçın başlama düdüğü çalıyor.

Herkes içine kapanmış pür dikkat 90 dakikaya kilitlenmiş.

Ağır eleştiriler karşısında yüreğini ortaya koyan futbolcular, yönetim, bir avuç taraftar ve basın mensuplarına ayak uyduruyor “Bu maçı alacağız” dercesine kora kor bir mücadelenin içine giriyor.

Maç bittiğinde skor tabelasında Kayserispor-Antalyaspor: 0-1 yazılıydı. Bu ilk galibiyetti ve şeytanın bacağı kırılmıştı.

Gururla Antalya’ya dönen Kayseri kahramanları alnı açık Antalya sokaklarında dolaşıyordu.

Baştan beri Antalyaspor’un kaliteli bir takım olduğuna ve bu kara günlerin geride kalacağını belirten bizler de haklı çıktık.

Kayserispor galibiyeti adeta uyuyan devi uyandırmıştı. Bundan sonra kimse duramazdı karşılarında. Nitekim de öyle oldu. Kırmızı beyazlı futbolcular, daha sonra sırasıyla Gençlerbirliği, Trabzonspor ve Adanaspor’u dize getirdi.

Üstü üste alınan bu galibiyetler Antalyaspor’u bir anda son sıradan 10’unculuğa kadar taşıdı. Ardından kümede kalma hedefi ilk 10 olarak değişti. Ama Antalyaspor coşmuştu bir kere. Önüne geleni deviriyor, hızla üst sıralara tırmanıyordu. Bir anda kendisini ligin zirvesinde buldu. Tabi Antalyaspor coşar da hedef büyütülmez mi? Hedef bu kez Avrupa olarak belirlendi. Şu anda bu hedefine de yakın. Bunu başarması an meselesi.

Tabi rekorlar da alt-üst edildi.

Bir sezonda en fazla 49 puan toplayan takım, rekorunu kırdı, şu anda 55 puanda. Yine bir sezonda en fazla 14 galibiyet alan Antalyaspor’un şimdilik 16 galibiyeti bulunuyor. Bu alanda da kendi rekorunu geride bıraktı. Ligi 5’inci bitirerek ayrıca bugüne kadar elde ettiği en büyük başarıya ulaştı.

‘Nereden nereye’ dediğinizi duyar gibiyim.

Bu başarı inanmışların başarısıdır. Bu başarı takımlarına güvenen ve binlerce kilometre yol yapanların başarısıdır. Bu başarı bütün olumsuzluklara rağmen takımın arkasında dağ gibi duran yönetimin başarısıdır. Bu başarı gelen bütün eleştirilere rağmen umudunu yitirmeyen, sürekli yapıcı haber yapan basın mensuplarının başarısıdır. Bu başarı bütün moralsizliğe rağmen, üzerindeki ölü toprağı atan futbolcuların başarısıdır. Tarihe bir not düşürülecekse o da yukarıda sözünü ettiğim kişileri not edecektir.

Kalın sağlıcakla…

Not: Bu yazı Ziraat Türkiye Kupası finali oynanmadan önce yazıldı.