MENBİÇ DEĞİL AFRİN

MENBİÇ DEĞİL AFRİN

Günlerdir Menbiç’le yatıp kalkıyoruz.
Hatırlayınız PYD daha önce de Telebyad’da ABD bayrağı çekmişti. Ne oldu?
Bugün ABD, Rusya ve rejim bayraklarıyla Membiç’in dört bir yanını çevirse ne olur?
Bizim bir tek sözümüz var. Sınırlarımızda bize tehdit oluşturmayın, yani adam-akıllı durun, istediğiniz bayrağı kullanabilirsiniz. Bu sizin sorununuz…
Menbiçin kuzeyine tam da Türkiye’nin operasyon yapacağı sınır alanına Amerikan zırhlı birlikleri konuşlanması, her zaman müttefik, her daim dost ifadesiyle belirtilen başkanları değişse de menfaatleri değişmeyen ABD’nin beklenen hamlesinden ibarettir. ABD’nin Menbiç’i PYD boşaltacak sözü laf-ü güzaftan ibarettir. Abd bu konuda kaç defa teminat verdi ve her seferinde sözü yalan çıkmadı mı? Unutmayalım ki, “mümin bir delikten iki defa sokulmaz” bu kez olsun Abd’nin bizi kandırmasına inanmayalım.  Bu Amerikan ipiyle daha kaç defa daha kuyuya ineceğiz. Bizim için aslolan Türkiye’mizin güvenliğidir. Onlarda biliyor ki, artık karşılarında eski Türkiye yok.
Peki ne olacak? Türkiye bu bayraklara rağmen Menbiç’e bir operasyon düzenleyebilir mi? Sorusuna ise her türlü riske ve zorluğa rağmen EVET derim. Nasıl ki daha önce tüm dünyaya rağmen Kıbrıs çıkarması yapılmışsa aynı şekilde bugün de Menbiç’e operasyon yapılabilir. Ama yapması gereken herkesi ters köşe yapıp Telabyaddan da, Menbiçten de Rakkadan da tamamen vazgeçip farklı bir şey yapmaktır.
Bırakalım Rakka’yı Abd, Pyd ile beraber temizlesin.
Biz ise kantonların arasına yeni tamponlar açalım. Mesela Amanoslar’a geçişlerin önlenmesi için Afrini temizleyelim. Hakkari’den Kilis’e kadar olan sınırımızda pkk hareketliliğinin minimuma indiği bilinen bir gerçektir. Son günlerde Amanoslar da herkesçe malum olan hareketlilik görülmektedir. Bölge Suriye’de ki Afrin’in karşısına denk geldiği göz önünde bulundurulursa bu hareketliliğin Afrin’de ki pyd’den kaynaklandığı aşikardır. Hal böyle olunca Afrin’in halledilmesi ya da baskı altına alınması Rakka meselesinden önce ve önemlidir. Bu bizim iç sorunumuzdur.  Mutlaka halledilmesi gerekmektedir. Üstelik böyle bir hamle ile hepsini ters köşe yapabiliriz.
Bu meseleyi tamamlamadan şu söze de bir parantez açalım: "Suriyeli gençler burada keyiflerini çatıyorlar, orada burada eğleniyorlar, bizim gençlerimiz ise orada şehit oluyorlar" diye…
Bilginiz olsun: Altıncı ayını dolduran Fırat Kalkanı Harekatında verdiğimiz şehit sayısı: 68, yaralı sayımız ise: 386.
Buna karşılık Özgür Suriye Ordusu bünyesinde aynı harekatta Şehit sayısı: 470 ve yaralı sayısı: 1712.
Fırat Kalkanı operasyonunun amacı: Türkiye Cumhuriyeti’nin sınır güvenliğidir.