Şık olmadı Rıza Hocam

Şık olmadı Rıza Hocam

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, geçtiğimiz Perşembe günü Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Döşemealtı’nda bulunan tesislerde yapılan bu ilk toplantıda Çalımbay’ın bir açıklaması dikkatimi çekti.

Tesislerin açılışında Beşiktaş ile yaşanan tartışma konusuna değinen Çalımbay, Beşiktaşlı olduğunu ve Beşiktaş’ın zarar görmesine izin vermeyeceğini söyledi. Çalımbay konuşmasının devamında, “Bir kere başkanımızın (Ali Şafak Öztürk) kesinlikle art niyetli bir şey yaptığına inanmıyorum. Eto’o’yu, Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzon istedi. Yönetim satmama kararı verdi. Oradaki açıklama Beşiktaş camiasını zor duruma düşürmek değil. Öyle bir şeye kimse izin vermez, ben de izin vermem. Onun için burada kimsenin kızmasına gerek yok” dedi.

Buyur buradan yak.

Deneyimli bir hoca bu kadar acemice bir açıklama yapabilir mi?

Maalesef Rıza hoca yaptı.

Öncelikle şunu belirtmekte yarar var.

Ali Şafak Öztürk bu takımın başkanıdır. Antalyaspor’u temsil eder. Sen de O’nun maaş verdiği bir çalışanısın. Dolayısıyla Başkan Öztürk’ün vereceği demece karışamazsın. Hele ki ‘İzin vermem’ hiç diyemezsin. Üzülerek belirtmeliyim ki Rıza Hoca bu konuda haddini aşmıştır.

Yönetim kurulu bu konuda, deneyimli teknik adamın dikkatini çekmiş midir bilmiyorum. Ancak mutlaka ve mutlaka kendisiyle görüşülüp bu konularda yapacağı açıklamalara bundan böyle dikkat etmesi gerektiği hatırlatılmalı. Bu yapılmadığı takdirde yarın daha farklı demeçler verir ve bunu da hiçbirimiz kabul etmeyiz.

Yine Rıza Çalımbay’ın “Ben Beşiktaşlıyım, Beşiktaş’ın mağdur olmasını istemem” söylemini de şık bulmadım. Beşiktaş’ta Rıza Çalımbay olmuş olabilirsin. Beşiktaş ile özdeşleşmiş de olabilirsin. Ancak unutma ki bugün Antalyaspor’un bir çalışanısın. Ve bunun da ücretini kuruşuna kadar alıyorsun. Yeri geldiğinde profesyonellikten söz edeceksiniz, sonra da böyle amatör açıklamalar yapacaksınız. Bunu kendi adıma doğru bulmadığımı belirtmek istedim.