Sırada kolej ve akademi var

Sırada kolej ve akademi var

Antalya dün tarihi bir güne tanıklık etti.

Deyim yerindeyse bir hayal daha gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından 26 Mayıs 2015’te temeli atılan Döşemealtı’ndaki Antalyaspor Tesisleri bir protokolle Antalyaspor Kulübü Derneği’ne devredildi.

Aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 16 Temmuz’da hizmete sokulması beklenen tesisler, yaşanan darbe girişimi sonrası ertelenmişti. Bu nedenle gecikmeli de olsa tesisler 7 Ocak Cumartesi günü kapılarını Antalyaspor’a açacak.

Açılışta Hande Yener konser verecek, Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli gösteri maçı yapacak. Bu önemli günde Antalya’nın Döşemealtı’na akması bekleniyor. Taraftar grupları kırmızı beyazlı renklere gönül verenleri bu tarihi günde buluşturmak için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Dünkü manzarayı görünce “Nereden nereye?” demekten kendimi alamadım.

Mesleğe başladığım 1996 yılında Antalyaspor’un neredeyse kafasını sokacak doğru dürüst bir yeri yoktu. Karaalioğlu Parkı’nın girişinde iki katlı küçük bir binada çalışmalarını yürütüyordu. Daha sonra dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı, 100. Yıl’daki tesisleri yaptı. Antalyaspor buraya taşındı, burada acı tatlı birçok olay yaşadı.

Sonra burası da Antalyaspor için yeterli olmadı. Bu kez devreye Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel girdi. Antalyaspor’a gönül vermiş, Antalyaspor’da uzun yıllar değişik görevlerde bulunan Türel, Döşemealtı’nda Antalyaspor için bir tesis hazırlığına başladı. 2009 yılında seçimi kaybedince tesisleri hayata geçiremedi. Sonrasında Antalyalılar yeniden Antalya’nın anahtarını teslim etti. O da “Nerede kalmıştık” diyerek yeniden kolları sıvadı. 26 Mayıs 2015’te Antalyaspor Tesisleri’nin temelini attı. 450 günde tesisleri Antalyaspor’a devredeceğinin sözünü verdi. Sözünü de tuttu ve zamanında bitirdi. Ancak 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi buna izin vermedi. Haliyle devir işlemi gecikti. Ancak o tarihi gün dün gerçekleşti ve bitirilen tesisler bir protokolle Antalyaspor Kulübü Derneği’ne devredildi. Yukarıda da ifade ettiğim gibi 7 Ocak’ta da resmi açılışı gerçekleşecek. Açılıştan sonra Antalyaspor bu Avrupai yapıya taşınacak ve yeni başarılara burada imza atacak.

Antalyasporluluğu tartışılmayan Başkan Türel’in bununla da yetinmeyeceğini dün bir kez daha gördük. “Sırada Antalyaspor Koleji ve Antalyaspor Akademisi var” dedi Başkan Türel. Bunun da hayal olduğunu söyleyenler olacak. Ancak ömrümüz yeterse bunun hayal olmadığını hep birlikte göreceğiz. Zira kolej için şimdiden alan tahsisi yapıldı bile.

Özetle, dünkü protokolle Antalyaspor’un geleceği garanti altına alınmıştır. Avrupa’da bile olmayan tesisler nedeniyle Antalya ve Antalyaspor’un vizyonu bir kat daha artmıştır. Bu nedenle bir Antalyaspor taraftarı olarak Başkan Menderes Türel’e buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.