Susic farkıyla Alanyaspor

Susic farkıyla Alanyaspor

Aytemiz Alanyaspor yeni hoca Safet Susic ile fark yaratmaya devam ediyor. İlk kez çıktığı Süper Lig’de otoritelerin şans tanımadığı Alanyaspor, son dokuz haftada 16 puan toplayarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Takımın kötü gidişine neşter vuran Alanyaspor yönetimi uzun görüşmelerden sonra Susiç ile anlaşarak takımı emanet etti. O günden bugüne takımdaki büyük değişim göze çarptı.  Alanyaspor Teknik Ddirektörü Susic göreve geldiğinde 15. sıradaki takımı bugün itibariyle üst üste topladığı puanlarla 11. sıraya kadar yükseldi.

Bu arada Vagner Love’da kan değişiminin etkisiyle şu ana kadar attığı 16 golle krallığa yürüyor.

Bu sezon Alanyaspor için en önemli hedef Süper Lig’de kalıcı olduğu ispatlamak. Öyle kalan geçtiği son dokuz haftada farklı bir Alanyaspor izlediğimizi ve kamuoyunun da dikkatini çektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Başarının mimarı olarak öncelikle Susic başta olmak üzere camianın hakkını teslim etmeliyiz.

İlkleri yaşayan takımların en zorlandıkları yönü sürdürülebilir başarıyı elde etmektir. Bu bağlamda küçük umutlarla başlayan yolculuk ziyadesiyle camiayı tatmin ediyor. Susic beklenenin ötesine geçmeyi başardı. Kadro yapılanmasında bazı hamleler netice verdi. Dolayısıyla ben dahil kimse bu farkı tahmin etmiyordu. Alt sıralardan sıyrılmak kolay olmadı. Son üç maçı kazanmak dışında kaybettiği maçlarda rakibi zorlaması değişimin en güçlü sinyalleri arasında yer alıyor. Çünkü kaybedilen rakipler sezonun iddialı ve güçlü rakiplerinden.

Susic’in farkı ne?

Mevcut kadroda ufak değişikliklerle istikrar sağladı. Genç oyunculara daha fazla sorumluluk verdi. Özellikle Efecan ve Emre oyunu kurucu göreviyle yeni düzende takım halinde savunma ve hücum benimsendi. Ek olarak gerideki oyuncuların uzun toplar ve kontra ataklardaki doğru pasları sonuca ulaşmak yeterli oldu. Böylece takımın karakteri ortaya çıktı. Asla vazgeçmeyen ve her dakika gol atabilecek bir takım hüviyeti oluştu.

Alanyalılar için çağrımız, herkesin tribünlere gelerek takımının yanında yer almasıdır.