Tatil rehaveti

Tatil rehaveti

 Süper Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu’na Antalyaspor deplasmanda ‘merhaba’ dedi. Antalyaspor taraftarı, takımını sezon açılışında yalnız bırakmadı. Fakat rakip her ne kadar son yılların en iyi görüntüsünde olsa da Antalyaspor oynadığı oyunla maalesef vasatın üstüne çıkamadı. Özellikle oyuncuların fiziken sahada olmasına rağmen, futbol anlamında hiçbir varlık gösteremeyişi, güçlü hedefleri olan takım için sezon açılışı hayal kırıklığı yarattı.

Rakibe karşı iki önemli avantaj vardı. Birincisi rakibin evinde seyircisiz oynaması ve ikincisi de günler öncesi süper kupa kaybeden bir takım olmasıydı.

Bu koşullar altında geçtiğimiz sezonun üstüne yeni transferlerin takım içi uyum sorunu yaşandığı sıklıkla hissedildi. Ataklar bir noktaya kadar devam etti ve tehlike oluşturmadan sonlandı. Diğer yandan mevcut oyuncuların kalitesine göre mücadeleden yoksun olduğu bir maç oldu. Hatırladığım kadarıyla sadece Salih Dursun’un ceza sahası içinden dışarıya vurduğu pozisyon dışında gole yönelik girişimler olmadı. Geçtiğimiz sezonda yaptığımız en önemli artılardan biri büyük takımlara karşı her zaman cesaretli oynamaktı. Zannedersem Beşiktaş karşısında takımımızın basireti bağlanıyor.

Antalyaspor’un yeni kalecisi Boffin yaptığı takip hatası ve akabinde yediği gol nedeniyle devre arasına moralsiz gidildi. İkinci yarıda karşılıklı oyun bozma dalaşı sürünce kısır bir oyun izledik. Bu Antalyaspor açısından strateji olabilir. Ancak geriye düştüğümüzde B ve C planları mutlaka devreye girmeli askıda kalmamalı. Oyuncuların tatil rehaveti, sahadaki isteksiz hareketleri birçok defa oyuna yansıdı. Maçın en kötüleri Maicon, El Kabir, Danilo hiçbir varlık gösteremedi. Üstüne ikinci yarı da Cüneyt Çakır klasına yakışmayacak bir penaltı kararıyla oyunun gidişatı etkileyerek maçın kırılmasına neden oldu.

Sezon açılışında, beklentilerin üstünde takımların arasında bir fark beklemiyorum. Eğer akıllı oynayıp, mücadele etseydik; rakipten puan alabilirdik. Bu demek oluyor ki her takım birbirini yenebilecek güçte olduğudur. Takımların kalitesi gün geçtikçe artıyor. Antalyaspor olarak takım kalitesinin yanı sıra daha mücadeleci bir oyun sergilemesi gerekiyor.

Sporla kalın.