Teşekkür

Teşekkür

“Gözyaşları kederin sessiz dilidir” der Voltaire. Çünkü mutluluğun aksine keder başkalarıyla paylaşılmaktan hoşlanmaz. Kederin hoşuna gitmeyen tek şey, sizi hüzünlü anınızda yalnız bırakmayan sevdiklerinizdir. Bu yüzden, kederli anların en güzel yanının size çevrenizdeki gerçek dostlarınızı tanımanıza fırsat vermesi olduğunu söyleyebiliriz.

Son birkaç hafta boyunca babamın yaşamış olduğu ciddi sağlık sorunları sebebiyle yazılarıma bir süreliğine ara vermek zorunda kalmıştım. Geçtiğimiz Pazartesi sabahı mübarek Miraç Kandilinin ardından şafak sökerken hakkın rahmetine kavuşan canım babam Fikret Lütfi Tunca’yı aynı gün ikindi namazını müteakip ebediyete uğurladık. Bu kederli süreçte yalnız olmadığımı hissetmek acılarımı azaltan en önemli merhem oldu.

Başta bir parçası olmaktan gurur duyduğum Akdeniz Manşet Gazetesi ve kardeş kuruluş Gazete Bir ailesi olmak üzere çok sayıda basın emekçisi, Sivil Düşünce Platformu ve Keşif Ekibi Derneği ve diğer STK’lar ile kamu kurum ve kuruluşlarından gelen değerli dostlar, akademi camiasından gelen değerli meslektaş ve öğrencilerim, çok sayıda akraba ve güzide insanın sadece Muratpaşa Camii avlusunda bizlerle beraber saf tutmakla kalmayıp Andızlı Mezarlığı’na kadar bizlere eşlik ettikten sonra takip eden günlerde taziye ziyaretinde bulunmaları beni ziyadesiyle duygulandırdı.

Ülkenin farklı bölgelerinden cenazemize katılamamanın üzüntüsü ile telefon açarak taziye mesajlarını ileten, duanın mekanlardan münezzeh olduğunu düşünerek her nerede olursa olsun okuduğu Kur’an ve duaları rahmetli babama hediye eden, bürokratik işlemleri gerçekleştirirken bir an bile olsun beni yalnız bırakmayan, tereddüt etmeden ziyaretçilere ikram ve hizmette bulunan ve yalnız hissetmemem için bir an olsun yanımdan ayrılmak istemeyen güzide insanlar, rabbim hepinizden razı olsun!

Bizleri değer verdiğimiz şeylerle imtihan eden rabbimiz asla üstesinden gelemeyeceğimiz dertler vermez. Sevdiklerimizi kaybetmek ne kadar büyük bir imtihan olursa olsun, çevremizdeki doğru insanlar sayesinde bu imtihanı bir kazanca dönüştürmek mümkündür. O yüzden de bu kederli süreçte beni asla yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren kaldığımız yerden köşemize devam etmek üzere esenlikler diliyorum.

Sevgiyle Kalın!