Yok böyle bir açılış!

Yok böyle bir açılış!

Ve nihayet açılışı yapıldı, kapılarını Antalyaspor’a açtı.

Tahmin ettiğiniz gibi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından Döşemealtı’nda yaptırılan spor tesisinden bahsediyorum.

Mayıs 2015’te temelleri atılan tesislerin önceki gün görkemli bir şekilde açılışı gerçekleşti. Anahtarı da Antalyaspor yönetimine teslim edildi.

Açılıştan biraz söz etmek istiyorum.

21 yıldır Antalyaspor’u takip eden bir gazeteci olarak böyle bir tabloyu hiç görmemiştim.

Geçmişte Antalyaspor’da yöneticilik, teknik direktörlük ve futbolculuk yapmış yüzlerce insan açılışta hazır bulundu.

Sadece onlar mı?

Elbette değil.

Açılış törenine, Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Türkiye Futbol Federasyonu İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, eski milli futbolcular Tanju Çolak, Rıdvan Dilmen, kulüp başkanları, ilçe belediye başkanları, işadamları ve Antalyasporlu taraftarlar katıldı.

Tabi Antalya’daki sivil toplum kuruluşları ve oda başkanlarını da unutmamak gerekir.

Dedim ya ilk kez böyle bir atmosfere tanık oldum.

Geçmişte kırmızı beyazlı takıma gönül vermiş insanları bir çatı altında görmek gerçekten hoş bir manzaraydı. Yıllardır özlediğimiz bir tabloydu açıkçası. Ayrıca bu tam anlamıyla bir camia olduğumuzun da göstergesiydi. Bunu sağlayan herkese teşekkür ederim. Bu birlikteliğin devam etmesi ise en büyük dileğim.

Bu arada, Antalyaspor A.Ş., Antalyaspor Vakfı ve Antalyaspor Kulübü Derneği’nin ısrarına rağmen isminin tesislere verilmesini istemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in gösterdiği olgunluğu da unutmamak gerekir. İsminin yerine Antalyaspor’un kurucusu olan Atilla Konuk ismini verilmesi unutulmayacaktır. Bu olgunluğu bugün kaç kişi gösterir. “Çok az kişi” dediğinizi duyar gibiyim. Evet, haklısınız birçok kişi hayattayken ölümsüzleştiğini görmek ister. Kimileri de yaptıklarıyla ölümsüz olur. İşte bu nedenle hem tesisleri yapan, hem de Atilla Konuk’un ismini veren Başkan Türel uzun süre haklı övgü alacaktır.